Сьогодні допис для Леді, які нас читають та для тих, кому вони небайдужі і хто про них піклується!😉

З 2001 року – у багатьох країнах світу 10 вересня відзначається Міжнародний день гінекологічного здоров’я – International Gynecological Awareness Day.

Мета цього свята – привернути увагу суспільства до питань профілактики захворювань жіночої репродуктивної системи.

За даними ВООЗ до 50% жінок страждають на гінекологічні захворювання, які можуть призвести до безпліддя та онкогінекологічної патології.

Жіночий організм – унікальне створіння природи, основна мета якого продовження життя. Здорова жінка – це здорова дитина, щаслива сім’я і здорова нація. На жаль, ця проблема набула ще більшого значення для України під час війни.

Раннє виявлення гінекологічних захворювань дає високий шанс на одужання. Тому дуже важливо, щоб кожна жінка регулярно відвідувала не тільки перукаря та косметолога, а й усвідомлювала необхідність контрольних обстежень і профілактичних заходів. Турбота про свою красу та зовнішність повинні бути нерозривно пов’язанні з піклуванням про здоров’я.

Пропонуємо 10 золотих порад гінеколога:

🔹Ведіть здоровий спосіб життя, намагайтесь збалансовано харчуватися, підтримуйте оптимальну масу тіла.

🔹У віці 9-15 років – вакцинація від вірусу папіломи людини (ВПЛ) з метою захисту від раку шийки матки (попіклуйтеся про своїх донечок).

🔹Оптимальний вік початку статевого життя після 18 років, коли відбувається природнє дозрівання захисних бар’єрів геніального тракту.

🔹Дотримуйтесь культури статевого життя.

🔹Після початку статевого життя – щорічно відвідуйте гінеколога.

🔹Обстежуйтесь на наявність ВПЛ один раз на 3-5 років.

🔹Здійснюйте рутинний цитологічний контроль на атипові клітини не рідше один раз на рік, ПАП-тест 1 на 3 роки.

🔹Ультразвукове дослідження (УЗД) органів малого тазу – один раз на рік.

🔹УЗД молочних залоз до 40 років і мамографія після 40 років щорічно.

🔹Відмова від шкідливих звичок та адекватні регулярні фізичні навантаження.

P.S. наші лікарі онкогінекологи мають неабиякий досвід в професії і постійно проводять просвітницьку роботу. Проте, на жаль, усвідомлене ставлення до свого здоровʼя сформувалося у невеликої кількості жіночого населення нашої країни.

Зважаючи на цей факт сьогодні ми вирішили дещо змінити тактику – може краще інформація вами буде сприйнята від звичайної жінки, такої самої як кожна з вас, наші милі Леді😉

P.S.S. наша пацієнтка надала дозвіл на використання відео з її участю в наших дописах.

Ваше здоровʼя потребує нашої турботи!

І якщо все ж таки вам знадобиться професійна допомога – ви знаєте куди звертатися – @Відділення онкогінекології КП ДОКОД ДОР

В закладі функціонує КОЛ-ЦЕНТР 
(056)720-79-01
Vodafone: (066) 290-44-91
Lifecell: (093) 958-55-67
Київстар: (068) 001-55-15
Графік роботи: 8:15 - 15:30 крім суботи та неділі

Офіційний телеграм: @dokod_dp
Офіційний фейсбук: https://www.facebook.com/kz.kod.dor

КОЛ-ЦЕНТР ЗДІЙСНЮЄ  попередній запис пацієнтів в електронну чергу на прийом до лікарів Диспансерно-поліклінічного відділення (вул.Космічна, 21), Обласного мамологічного центру (вул.Гавриленка, 1), а також на КТ, УЗД, мамографію.


КОЛ-ЦЕНТР НЕ НАДАЄ інформацію щодо наявності в закладі лікарських засобів. Відповідну інформацію ви можете отримати на офіційному сайті нашого підприємства або під час консультації у лікаря.


Наявність медикаментів в закладі на 04.10.2024 (pdf) - завантажити, таблиця